ГЕНА СЪБЕВА: „ Плуването се учи в басейн, а бизнеса директно в бизнеса“
Ето какво ни отговори Гена Събева, Бизнес Ангел Startup Forum MiniBoss&BigBoss 2020 за България, на поставените въпроси в блиц интервю: 

Първи въпрос: Какво за Вас е „социална отговорност“?

"Социална отговорност е отговорността, която имам към обществото ползите , които нося на него. Какво конкретно спомагат моите действия и какъв принос и блага носят към населението на моята : улица, квартал, град, държава и света като цяло."


Втори въпро: Какво Ви мотивира да подкрепяте децата и младежите като Бизнес Ангел?


"Децата и младежите са бъдещето ни, а то е се изгражда днес. Темата, предприемачество е важна, а не бих казала, че е обяснена ясно, затова с моя 30годишен опит като жена предприемач, желая да споделям. Вярвам, че ако нямаш пример за предприемачество от родителите би било доста трудно да го създадеш и развиеш. По-подробно от моите кратки обяснения тук го е казал авторът на книгата „ Богат татко, беден татко“, Робърт Киосаки и аз съм съгласна изцяло с неговата теза."

Трети въпрос: Като успешен предприемач, общественик - какво е посланието, което искате да отправите към децата и младежите, които са бъдещето на нашето общество?

„Зарежи училище, започни бизнес“ е заглавието на моята книга, която пиша в момента и ще излезе до края на годината. Заглавието е и провокиращо, но на кратко цели да каже на читателя, че „ Плуването се учи в басейн, а бизнеса директно в бизнеса“. Познавам хора, които, учат ли учат и никога не практикуват и други , които като се изучат и стават плахи и нерешителни.

Призива ми към децата е: 
Действайте, действайте, действайте и мислете в действие.

Започнах свой бизнес на 21години. Вече 27 години се развивам като предприемач. 
Работя в сферата на строителство и обзавеждане. Развивам собствена франчайз марка”ВИТ. Борсата за матраци”, чрез която помагам на хората да останат в България и работят за себе си. Подкрепям семейния бизнес свързан с управление на строително-инвестиционни проекти. 

Мисията ми е да развивам и подпомагам женското предприемачество чрез различни структори които ръководя: Асоциация на интериорните дизайнери в България(АИДБ), Бизнес лейди, БТПП, Лилит, Агенция за инвестиции в строителство(АИС), Съюз на българските търговци и други. 

В структурата на BNI съм вече четвърта година. В началото в „BNI Успех” а в момента в „BNI Inovativ Ideas”. Директор консултант съм по създаване на „BNI Капитал” през 2018 година, а сега най-новият ми проект е като Директор създаване на „BNI Индустрия”

Отворена съм за нови предизвикателства и не спирам да търся. С вяра в себе си и с подкрепата на съпруга ми, успях да извървя дългия път от „Продавачка на копчета” до професионалист , който работи с най-богатите инвеститори в България.

Нека заедно променяме начина по който в България се прави бизнес.

www.sabevi.biz
www.matraci.info
http://www.aidb.bg/MINIBOSS GLOBAL

ON-LINE TELEVIDENIE

Online store MINIBOSS